Bucură-te acum de 20% reducere, doar în luna iubirii

Bucură-te acum de 20% reducere, doar în luna iubirii

Blog

Există mai multe moduri de a vă curăța pensulele de machiaj. Cel mai important lucru este să găsești cea mai bună metoda pentru tine personal, astfel încât să ti fie cat mai usor .
 
Curățarea bureților de machiaj, a gentutelor si paharelor unde va depozitati pensulele de machiaj, a ondulatoarelor de gene și a pensetei este, de asemenea, importantă și nu ar trebui neglijata!
 
Personal îmi curăț pensulele de machiaj cu un “covoras”de curățare din silicon/cauciuc (sau palma mâinii) și un mic șampon pentru bebeluși, sau ce ne a invatat The one and only Alex Abagiu ( The makeup artist) in cadrul Masterclass ului organizat de cei de la Sephora , ca Protex ul este cel mai bun săpun antibacterian pentru curatarea pensulelor.
 Nu împărim niciodată pensulele sau aplicatoarele de machiaj
 
 1. Curățarea pensulelor de machiaj cu săpun sau șampon!
 Creați un amestec de puțin săpun antibacterian, șampon sau șampon pentru copii și apă caldă. Adăugarea a un pic de apa micelara pe o cotoneta demachianta si a curata pensula de fond de ten / corector, fard de obraz cremos , ajuta foarte mult pentru a se curata mai usor in final, poate ajuta la dizolvarea produselor cremoase usor intarite deja pe parul sintetic al pensulei, daaaar… asigurați-vă că utilizați doar cea mai putina cantitate, astfel încât să nu lase reziduuri pe părul pensulei si cel mai important sa nu ajunga la acel lipici din interiorul pensulei, astfel se va dezlipi foarte usor ,si in timp ,veti ramane cu parul pensulei intr o mana si cu manerul ei in cealalta mana !
Am mai incercat si varianta cu un balsam solid de curatare de la Banila Zero , mai ales pentru pensula de fond de ten care se curata cel mai greu (cand folosim un fond de ten waterproof )sau buretelul si ajuta enorm in curatarea rapida si eficienta a acestora! Doar masezi putin pensula in acel balsam solid , cureti cu ajutorul mainilor prin masare usoara , umezind cu apa devine ca un lapte , deloc uleios , stors incet surplusul de fond de ten pana ramane curata si apoi clatit bine cu sapunul Protex sau sapunul favorit!
 Învârtiți ușor pensula umezita în săpun/șampon și apă, nu frecati perii cu putere, nici vorba, clătiți și treceti prin apa din nou până când perii sunt complet curati.
 Clătiți cu apă curată și stoarceți cu grijă apa. Nu trageți de pensule, ci doar strângeți ușor pentru a vă asigura că toată apa și săpunul sunt îndepărtate. Excesul de apa se ia si prin tapotarea intr un sevetel de unica folosinta din hartie!
 Remodelează-ți pensulele înainte de a le pregati pentru uscare. Folosește-ți palma și degetele pentru a modela firele de păr umede ale pensulei la forma sa originală.
 Întindeți-vă pensulele pe o cârpă/prosopel pe o suprafata dreapta, intr un loc ferit de umezeala, astfel încât să se poată usca adecvat, la aer, in niciun caz nu le puneti la uscat intr un pahar cu perii in sus !!
 Ideal va fi să le lasati într-o cameră mai caldă decât într-o baie rece, întunecată și umedă, astfel încât să se poată usca
intr un mod corespunzator si igienic.
 Nu uitați să ștergeți și mânerele. Exista acele lavete pentru ochelari, ce sunt moi , v ar fi de un real folos si pentru acest pas!
Pentru a economisi timp, spăl adesea 2-3 pensule din par natural pentru aplicarea machiajului ochilor, fiind mai mici, le spal împreună,
strângându le împreună în mână- este doar puțin mai rapid și este la fel de eficient.
 
2.  Utilizarea unui
“covoraș “de curățare !
 
Îmi place să folosesc un “covoras” de curățare din cauciuc/silicon pentru
a-mi curăța pensulele - le puteți gasi/cumpara cu ușurință din mediul online , dar puteti sa folositi si podul palmei!
Puteți folosi, de asemenea, un gel special pentru pensule de machiaj sau un spray pentru curățare uscata si dezinfectare!
 
3.  Folosind un dispozitiv de curățare și uscător electronic pentru pensule!
Există mai multe versiuni ale acestor aparate electronice de curățat pensule pe piață. Funcționează cu o tehnologie de centrifugare care  prin acest procedeu curăță și usucă pensulele de machiaj și poate fi o modalitate foarte rapidă de a accelera procesul. Recunosc că nu am încercat niciodată asa ceva, mi e teama sa nu scada rezistenta si durabilitatea pensulelor.
 
4.  Curățare rapidă între utilizări / îndepărtați produsul în timp ce utilizați pensulele
Puteți folosi un spray antibacterian ( cu uscare rapida) pentru a vă steriliza pensulele între utilizări sau pentru a scăpa de excesul de produs, de exemplu,in timp ce creezi un machiaj al ochilor și ai prea mult pigment pe pensulă. Pulverizați de cateva ori , scurt, apoi învârtiți-o pe un șervețel sau un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de produs.
5. Cum să vă curățați bureteii de machiaj
Strângeți ușor buretele sub jet de apă până când este complet ud. Dacă utilizați un săpun, pur și simplu frecați-l în mâini până când obține o spumă cu săpun. Dacă utilizați un săpun/șampon lichid, aplicați o cantitate mică pe burete. * Masati  săpunul în maini si asigurați-vă că buretele absoarbe săpunul.
Strângeți și clătiți până când buretele este curat.
 Pune buretele deoparte și lasă-l să se usuce la aer.
6. Greșeli de evitat la curățarea pensulelor de machiaj
1.Scufundarea in apa si inmuierea mânerelor va deteriora și va dizolva adezivul folosit între perii și mânerul pensulei și va duce la pierderea pensulei.
 
2. Folosind apă foarte fierbinte sau clocotită. Acest lucru ar putea afecta, de asemenea, legătura dintre peri și mâner și poate provoca dezlipirea. Apa călduță este cea mai bună.
 
3. Uscarea incorecta
Așezați-vă pensulele pe o suprafața plata sau într-un unghi în jos -capetele de perie îndreptate în jos. Evită uscătorul de păr fierbinte și acordă-ți suficient timp pentru ca pensulele să fie uscate a doua zi. Pensulele mai mari, în special, nu se usucă întotdeauna peste noapte când temperaturile sunt mai reci.
 
4. Nu aveți o rutină obișnuită pentru a vă curăța pensulele de machiaj.
Curățarea pensulelor ar trebui să aibă loc cel puțin săptămânal, cu pensulele principale pentru față, ideal la fiecare 2-4 zile. Când curățați în mod regulat pensulele dumneavoastră ,vor fi mult mai ușor și mai rapid de curățat - și pielea va fi și mai fericită! Igiena intotdeauna conteaza extrem de mult, mai ales pentru ca pielea noastra sa fie sanatoasa si astfel si machiajul va arata fabulos!
Cu drag,
Bella Nia Beauty ♾️
 
 
Coș de cumpărături
Loghează-te

No account yet?

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți de acord.
Începe să scrii...
Magazin
Favorite
0 items Coș
Contul meu